Anuluj wysłaną prośbę, jeśli zmienisz zdanie lub chcesz zwolnić miejsce na oczekującą prośbę.
Wysłane prośby pozostają Oczekujące do momentu odpowiedzi drugiego sklepu. Aby wycofać prośbę, otwórz Sieć, przejdź do Prośby o połączenie → Wysłane i kliknij Anuluj. Zobaczysz „Zaproszenie anulowane.”, a status zmieni się na Anulowane.
Dlaczego anulować
- Wysłałeś zaproszenie przez pomyłkę lub sklep już nie pasuje do Twojej niszy.
- Osiągnąłeś limit oczekujących zaproszeń i chcesz zaprosić lepiej dopasowany sklep.
Tylko sklep, który wysłał prośbę, może ją anulować. Anulowanie nie zwraca miesięcznego limitu zaproszeń sieciowych użytego do wysłania prośby; licznik resetuje się na początku każdego miesiąca kalendarzowego.